Miss IJsland krijgt te horen dat ze 'te dik' is en trapt het af

Miss IJsland Arna Ýr Jónsdóttir deed tot voor kort mee aan de ‘Miss Grand International’-verkiezing in Las Vegas, maar stapte uit de wedstrijd nadat de organisator haar wel een heel strikt dieet oplegde.

vwh

De werknemers van de organisator, Nawat Itsaragrisil , lieten blijken dat ze de 21-jarige blondine ‘te dik’ vonden om met het kroontje aan de haal te gaan en gaven haar enkele tips. Ze raadden haar aan om het ontbijt elke dag over te slaan, ’s middags alleen maar een slaatje te eten en water te drinken als avondmaal.

Die ‘goedbedoelde’ tips schoten bij Arna in het verkeerde keelgat en ze stapte zonder aarzelen uit de wedstrijd. “Beste meneer Nawat. Ik ben een heel sterke vrouw, maar soms is dat niet voldoende. Je personeel vertelde me dat ik moest afvallen voor de finale omdat er te veel vet aan me hangt en ik te brede schouders heb. Ze raadden me aan om minder te eten omdat je me dan liever zou hebben”, staat er in een afscheidsbriefje op de Instagrampagina van de miss.

“Ik besloot om de schoonheidswedstrijd te verlaten. Ik ben Miss World IJsland geweest en won andere wedstrijden. Ik deed gepassioneerd mee aan uw wedstrijd en vier dagen voor de verkiezing zeggen ze me dat ik te dik ben volgens uw normen. Om eerlijk te zijn: iedereen die me zegt dat ik te dik ben, verdient me niet. Dat is de reden waarom ik opstap. Miss Grand International verdient mijn gezicht, lijf, persoonlijkheid en hart niet’, staat er nog te lezen.

De blondine sluit af door te zeggen dat ze oprecht hoopt dat de organisatie de ogen opent. “Het is 2016 en als je een internationale wedstrijd organiseert, moet je in staat zijn om internationale schoonheid te herkennen. In mijn land is mijn lichaam perfect en dat is hetgene wat ik zal onthouden. Niemand moet me iets anders vertellen. Verder hoop ik dat de finale prachtig wordt”, voegt er nog aan toe. De reacties op de brief zijn laaiend enthousiast. Veel van haar 32.000 volgers vinden het een moedige beslissing om de wedstrijd de rug toe te keren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER