BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Francken onder vuur: “Uw beleid was laks, amateuristisch en doorspekt van vriendjespolitiek”

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) geeft vandaag tekst en uitleg over de zaak rond de humanitaire visa in het federale parlement. De oppositie legt Francken op de rooster over wat hij wist en niet wist over de fraude waarvan zijn partijgenoot en Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam verdacht wordt. De N-VA’er blijft erbij dat de werkwijze van tussenpersonen waardevol was. “Ik ben daar nog altijd trots op.” De oppositiepartijen, maar ook voormalig coalitiepartner CD&V, reageerden kritisch.

120 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Barbara Pas heeft gelijk.N-Va heeft nieuwe en betrouwbare kopstukken nodig.Chapau voor Vuye en Wouters!Die lieten zich niet doen.De Wever minister-president.Dat is al nummer 100 en geen verandering in zicht.Geloof me maar!
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Wat jammer dat Francken geen staatssecretaris meer is. Er zijn namelijk nog vele honderdduizenden buitenlandse christenen die met de dood bedreigt worden. Ze zijn plots allemaal welkom volgens de N(V)-Blabla meelopertjes. Volgens hen delen ze onze normen en waarden. Blijkbaar is smeergeld betalen 1 daarvan.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Ik vraag me trouwens nog altijd af waarom de N-VA zo gebrand was om visa te verschaffen aan de Syrische christenen - of althans een deel ervan? En daar ook nog eens onverantwoordelijke risico's voor heeft genomen zo blijkt nu. Ik dicht de N-VA van alles toe maar absolute goedheid hoort daar niet bij. De N-VA doet niets zonder dat daar enig voordeel uit te halen valt - ik tast dus een beetje in het duister.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Het trado-beleid is altijd laks, amateuristisch en doorspekt van vriendjespolitiek geweest.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    @Fons Casteels ik zie dat je het hier net zoals in je reacties over Trump het ook weer niet zo nauw neemt met de feiten . Dat Francken hier serieus heeft geblunderd ziet zelfs een blinde . Maar omwille van het welzijn van de rijk volk Partij NVA moet dat verborgen worden om stemmen te redden .