© Federale Politie

No Surrender-lid maand na moord opgepakt in Elen maar nu weer op de vlucht

In het kader van een moordonderzoek is de Nederlandse politie op zoek naar een lid van motorbende No Surrender dat vorig jaar nog in Elen (Dilsen-Stokkem) werd opgepakt. Eind september 2015 werd de 42-jarige Nederlander Sooi De Conick aangetroffen in een drugslabo. Toen werd hij nog niet in verband gebracht met de moord op de 27-jarige Hugo Van Houten en bijgevolg vrijgelaten. Maar ondertussen heeft de Nederlandse politie aanwijzingen dat hij het No Surrender-lid eerder al had doodgeschoten.

fivr

De 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan den IJssel (Zuid-Holland) werd op 17 augustus 2015 vermoord in het Nederlandse Molenschot, tussen Breda en Tilburg. Net als Sooi De Conick was hij lid van motorbende No Surrender.

Op 30 september 2015 belandde De Coninck in een Limburgse cel nadat hij was opgepakt bij een inval op een aspergekwekerij in Elen. Daar werd een professionele cannabisplantage en actief drugslab ontdekt. In totaal werden er zeven personen opgepakt. De Coninck werd in mei van dit jaar uiteindelijk vrijgelaten. Toen waren er nog geen aanwijzingen voor betrokkenheid bij de moord op van Houten.

© PPN

Opsporingsbericht

Omdat De Coninck banden zou hebben in Curaçao, Roemenië en Belgisch Limburg en bovendien nog een broer heeft in Mechelen, roepen de Nederlandse speurders de hulp in van de bevolking in verschillende landen. Daartoe werd een opsporingsbericht verspreid.

Sooi De Coninck heeft tatoeages op de rug (‘Mattie’, ‘mater’, ‘filii’, ‘mei’), op de rechterbovenarm (‘Sjimmy’) en linkerbovenarm (‘Sacha’) en ook een tribal op de linkerschouder. Hij heeft kort, donkerblond haar en een litteken onder zijn mond. Hebt u Sooi De Coninck gezien, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Ook als u weet waar hij verblijft of verbleven heeft, willen de speurders dat graag weten. Informatie die leidt tot de aanhouding van de verdachte wordt beloond door de Hoofdofficier van Justitie in Breda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer