BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rondvraag bij meer dan honderd ­voetballers uit eerste klasse: 72% vindt arbitrage ondermaats, 53% gunt Vertenten en Delferière tweede kans

Jupiler Pro League72 procent van de voetballers uit eerste klasse vindt het ­niveau van de arbitrage ­ondermaats. Ruim de helft wil Bart Vertenten en Sébastien Delferière een tweede kans geven, als blijkt dat ze onschuldig zijn. Dat blijkt uit een rondvraag van deze krant bij 103 voetballers die dit seizoen in actie zijn gekomen in 1A.

48 reacties

  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Dat voetballers eerst eens naar hun eigen kijken. Hun belachelijke comedie om een ander kaarten aan te naaien ( er was toch al eens zoiets van wie naar een gele kaart vraagt voor een tegenstander moet er zelf een krijgen ! ) en de bestorming van scheidsrechters bij een beslissing dat is de oorzaak van veel miserie in het voetbal. Pas strikte regels toe zoals in het rugby en het zal al veel beter gaan. En de VAR weg ermee. Oja en die 2 de kans NEEN ( waar rook is is vuur )
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    Spelers weten meer dan toeschouwers, de integriteit van de actieve spelleiders zal niet veel hoger zijn dan die van de geschorsten. Waarom moest Nederland een aantal jaren terug de Belgische referees niet meer? Hier waren er weinig klachten over de Hollandse refs.
  • Wesley Van Bocxlaer

    5 jaar geleden
    Een speler mag eens een offday hebben, dat vinden we niet erg. Een scheidsrechter mag dit niet. Zonder scheidsrechters is er geen voetbal, we hebben ze hard nodig. Meer respect naar hen toe en dit van bij de jeugd
  • Norma De Wever

    5 jaar geleden
    dat ze de VAR eens gebruiken voor al die zogezegde overtredingen waar de speler kermend over en weer krult van de pijn en daarna fluitend terug opstaat, dat ze dat eens aanpakken.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Als scheidsrechters samen met makelaar gaat eten en auto's kopen, zeker geen tweede kans