Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Grote Peiling: 71 procent weet voor wie hij zal stemmen, maar weten partijen wat hun kiezers willen?

71 procent van de Belgen weet al op hij gaat stemmen op 26 mei, maar weten de partijen al wat hun kiezers willen? Wat klimaatregelen betreft niet altijd, zo blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. In tegenstelling tot hun partij zijn de liberale kiezers het meest te vinden voor een vliegtaks en de CD&V’ers het minst. N-VA-kiezers vinden 1 Belgische klimaatminister een goed idee. 

264 reacties

  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Marc Statham, die put is nochtans 43 miljard euro dieper geworden sinds 2014 zonder die Groenen. Dit ondanks betere economische tijden en een historisch lage rentevoet. Leuk dat de huidige regering zich verzekerde tegen een stijgende rentevoet. De looptijd is voorbij en wat verwacht men? Juist, dat deze zal stijgen. Resultaat? 2,6 miljard euro weggegooid. Lang leve de belastingbetaler!
  • marc De Maeseneire

    5 jaar geleden
    Een zelfstandig Vlaanderen. Laat de walen zichzelf maar eens bewijzen zonder het Vlaamse geld.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Voor 9 euro naar Israël, een treinticket van Mechelen Antwerpen kost meer, ik denk dat de overheid stilaan mag gaan nadenken om een min prijs op te leggen. Wie geld heeft om te reizen of een tweede verblijf kan een ook een duurder ticket betalen.Tenslotte betalen mensen die zich geen reis kunnen veroorloven mee oa de chronische alleenstaande zieken die full time gaan werken, die moeten evengoed 50 procent van hun loon afstaan.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Dus vliegreizen duurder maken vinden De Walen en de Brusselaars OK ? Natuurlijk, want het overgrote deel van hen liggen liever op hun luie kont, profiterend van de door Vlaanderen gesponsorde sociale zekerheid, en hebben daardoor niet het geld om een vliegreis te betalen. Het raakt dus overwegend de Vlamingen, en die zouden sowieso beter gaan werken ipv op vakantie gaan, want die moeten de sociale kas in leven houden.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Ja en dat zal zeker niet voor die groenen zijn ,want dan graaf je je eigen put.