AP
Volledig scherm
© AP

Duitsland verdeeld over terughalen Syriëstrijders: vrees voor lichte straffen door gebrek aan bewijs

Ook in Duitsland wordt verdeeld gereageerd op Trumps oproep om IS-strijders uit Syrië terug te halen en thuis te berechten. Het Duitse parket maakt zich grote zorgen dat de bewijslast tegen de strijders te mager is waardoor ze snel terug op vrije voeten riskeren te komen. 

6 reacties

  • Jan Hendrickx

    5 jaar geleden
    Was ook mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ze hier zouden berecht worden .Advocaten gaan vrijspraak vragen wegens geen bewijs !En dan hebben ze nog een punt ook !Dus laat ze ginder berecht worden wat hun straf ook zijn
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    Betere anti terrorisme wetgeving en veel zwaardere straffen zijn nodig in heel Europa. De huidige tik op de vingers wetgeving is een maat voor niets voor zulke oorlogsmisdadigers.
  • peter Frederix

    5 jaar geleden
    Het enige wat Europa moet doen is in Irak waar de gevangenen zitten ze laten berechten door een Iraakse rechter (zij kennen de daders) die betaald word door Europa zodat er geen kosten zijn voor dat land. Dan kunnen deze terroristen hun gevangenis straf uitzitten in het land van herkomst maar onder de voorwaarde van het land waar ze berecht zijn. Als men in Irak 30 jaar krijgt moeten ze ook in Europa 30 uitzitten. Als iemand de dood straf krijgt kan die daar uitgevoerd worden.
  • Etienne De Bondt

    5 jaar geleden
    Dat zal hier ook zo zijn, lichte straffen wegens gebrek aan bewijzen. Sommige advocaten zijn hun messen al aan het slijpen. Berecht ze ginder het is daar dat ze hun gruwel daden gepleegd hebben.
  • Joseph Vaneygen

    5 jaar geleden
    Misdaden worden berecht in het land waar ze gepleegd zijn, desnoods met een speciale rechtbank.