Shamima Begum nu (links) en bij haar vlucht naar Syrië in 2015.
Volledig scherm
Shamima Begum nu (links) en bij haar vlucht naar Syrië in 2015. © AP, AFP

“Onrechtvaardig”: IS-vrouw (19) die wil terugkeren is Britse nationaliteit kwijt en overweegt nu in Nederland te proberen

BuitenlandDe Britse regering heeft de Britse nationaliteit ingetrokken van een IS-vrouw die wil terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Shamima Begum (19) was nog maar een schoolmeisje toen ze in 2015 naar Syrië trok om er een nieuw leven te beginnen in het Kalifaat. Ze zit nu vast in een vluchtelingenkamp in het noorden van het land. De vrouw zegt “geschokt” te zijn door de beslissing: “Het is onrechtvaardig tegenover mij en mijn zoon”.

37 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    @Sofie De coster::: Die klimaatspijbelaars zijn ook zeer jong en weten dus ook niet waar ze aan begonnen zijn. Ze zijn met velen die elkaar op steken.
  • Vincenzo Torres

    5 jaar geleden
    Voor diegenen die nog menen haar te moeten verdedigen: deze week nog stond er in deze krant dat mevrouw nog altijd achter IS staat, dat afgehakte hoofden in emmers haar niet schokten en dat ze gelooft dat niet-moslims moeten gedood worden. Maar wat haar wel schokt: dat ze haar nationaliteit kwijt is. Komaan zeg, zottin!
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    En wat gaat dat oplossen? Haar haat is nu nog groter, en binnen een paar jaar is ze vrij, en gaat ze gegarandeerd aanslagen plegen. Dan is het beter om ze te laten terugkeren dat je tenminste kan controleren waar ze zich mee bezig houden.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Britten hebben gezond verstand.
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Abdul hamid Shah. Niet Pakistan maar Bangladesch makker.