LSG Sky Chefs wil 130 banen op luchthaven van Zaventem schrappen

Op de bijzondere ondernemingsraad zijn vanmorgen de gevolgen van het besparingsplan bij LSG Sky Chefs bekendgemaakt. Het cateringbedrijf wil 130 van de 624 jobs in Zaventem schrappen.

tg

“De procedure Renault is van toepassing. Er zal al overgegaan worden tot ontslagen vanaf begin december”, zegt Elien De Mey van ACLVB.

LSG Sky chefs geeft als reden voor dit collectief ontslag op: de economische context. De toenemende concurrentie, klanten die rechtstreeks kopen bij de leveranciers zoals bijvoorbeeld de chocolaadjes van Neuhaus of de Coca Cola die rechtstreeks bij de fabrikant worden aangekocht, de druk van klanten om de kosten te drukken en onvermijdelijk ook de aanslagen van 22 maart op de luchthaven.

Met deze drastische ingreep beoogt men de rentabiliteit op peil te houden, de structuur te vereenvoudigen en te kunnen investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Patrick Vrolix, Operations Director: “Ik besef uiteraard dat deze mededeling hard aankomt bij onze werknemers. Als onze intentie wordt bevestigd, willen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners en we verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers”.

“Ondanks het feit dat LSG Sky Chefs zo goed als een monopolie heeft op de luchthaven betreffende de catering, slaagt het er toch niet om rendabel te zijn”, zegt Elien De Mey van ACLVB.

Bij LSG Sky Chefs heerst er al langer sociale onrust.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen