reuters
Volledig scherm
© reuters

Regering wil meerderjarige IS-strijders internationaal berechten

Meerderjarige IS-strijders moeten berecht worden door internationale justitie. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad zonet beslist. In afwachting van hun proces moeten de extremisten wel worden vastgehouden in detentiekampen in de regio zelf.

43 reacties

  • Patrick Dewael

    5 jaar geleden
    Gezien de misdaden plaats vonden in de Regio van Syrië en Irak is het ook niet meer dan logisch dat deze criminelen daar voor het gerecht verschijnen en berecht worden volgens de wetten van die regio, hierin hoeft de VN of EU zich niet te bemoeien, ze hebben in eerste instantie gefaald om deze ongewenste gasten tegen te houden om in die regio misdaden te gaan plegen, dus wie zijn zij om andere landen de wetten te gaan stellen?
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Kinderen onder de 10 jaar zouden mogen terug keren, oudere kinderen niet: hoe gaan ze dat doen, families uit elkaar halen! Laat ze toch waar ze zijn, ze weten van niet beter...
  • censor

    5 jaar geleden
    Wacht...Geens zal wel naar achterpoortjes zoeken, het is duidelijk dat ie niet gediend is met die beslissing, had ze liever hier gekregen, want hij weet het beter ...die mensen moeten terug naar hun familie....en dan die uitleg, een halfuur rond de pot draaien, voor hij tot de essentie komt.
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Kinderen onder de 10 jaar zouden mogen terug keren, oudere kinderen niet: hoe gaan ze dat doen, families uit elkaar halen! Laat ze toch waar ze zijn, ze weten van niet beter...
  • Diana De Wit

    5 jaar geleden
    vooral nooit meer een voet in Europa laten zetten en vooral nooit hun haat tov de Europeanen vergeten: hun bedreigende videos en videos met afschuwelijke onthoofdingen, hun laffe aanvallen, hun moordende daden. en zeker nooit de slachtoffers vergeten die zij afgemaakt hebben!
  1. Wat vinden de andere partijen van het Open Vld-voorstel om de minimumpensioenen te verlagen voor wie meer dan 2 jaar werkloos is?
    PREMIUM
    226

    Wat vinden de andere partijen van het Open Vld-voor­stel om de minimumpen­si­oe­nen te verlagen voor wie meer dan 2 jaar werkloos is?

    Aan de vooravond van 1 mei lanceerde Open Vld nog een nieuw pensioenvoorstel, waarbij ze het verschil tussen iemand die veel en weinig gewerkt heeft groter willen maken. Alleen wie 2 jaar of minder werkloos was (en dus 43 jaar gewerkt heeft) mag volgens hen nog een minimumpensioen van 1.738 euro krijgen. Voor al de rest willen ze het minimumpensioen verlagen. Wat vinden de andere partijen daarvan?
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”