Centrum van Roeselare opnieuw vrijgegeven na verdachte koffer

In de verdachte koffer, die woensdagnamiddag opgemerkt werd in de Torenstraat in het centrum van Roeselare, zaten geen explosieven. De verdachte koffer bleek woensdagochtend gestolen uit een voertuig en bevatte gewoon werkmateriaal. "De eigenaar kwam ter plaatse net voor ontmijningsdienst DOVO de koffer tot ontploffing zou brengen", zegt commissaris Carl Vyncke van de politiezone Riho.

Geoffrey Sabbe, wver

Woensdagochtend werd er ingebroken in een voertuig in de Garenstraat. De eigenaar dacht dat zijn wagen enkel beschadigd was, maar een koffer met werkmateriaal werd gestolen en een straat verder tegen de gevel geplaatst.

Omwonenden hadden de hulpdiensten verwittigd nadat de koffer al uren ongeroerd op dezelfde plek stond. De politie stelde een perimeter in en evacueerde twaalf omwonenden. Het gaat om het personeel van een bankkantoor en de bewoners van een flatgebouw binnen de perimeterzone van 100 meter.

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om de koffer te onderzoeken. Net toen de koffer onschadelijk gemaakt zou worden, dook de eigenaar op, die het bericht over de verdachte koffer en evacuatie inmiddels had vernomen via Facebook.De man werd door de politie naar de koffer begeleid en bleek effectief de eigenaar.

De veiligheidszone is inmiddels opgeheven. De inbraak in de wagen wordt verder onderzocht door de politie.

Een woordvoerder van de stad laat weten dat mensen met vragen over het incident terechtkunnen op het telefoonnummer 051/26.26.26.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen