Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) agendeerde het dossier vandaag opnieuw op de ministerraad, zonder succes.
Volledig scherm
Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) agendeerde het dossier vandaag opnieuw op de ministerraad, zonder succes. © Photo News

Vlaamse regering bereikt geen akkoord over nieuwe gouverneur voor Oost-Vlaanderen

De Vlaamse regering heeft vandaag geen akkoord bereikt over de benoeming van een nieuwe gouverneur voor Oost-Vlaanderen. Het is al van oktober vorig jaar geleden dat de regering Didier Detollenaere aanstelde als waarnemend gouverneur.

15 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    De beste kandidaat op de eerste plaats Roger Duyssens is blijkbaar voor jou niet van toepassing.Dat die trees gebuisd is, is voor jou geen probleem zo te lezen.Roger als het van NVA afgehangen had waren de provincies al afgeschaft maar SPA cd&v en open vld hun vriendjes die mogen hun postjes niet verliezen daar gaat het bij de trado partijen om.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Dat Gouverneur gedoe is altijd een politiek spelletje geweest.In Oost Vlaanderen was er een stille overeenkomst tussen de socialisten en de liberalen.Normaal dat deze laatsten nu tegensputteren.Voor mij mogen ze dat gouverneur gedoe ,Vlaamse Waalse,Brusselse,en Oost kanton gedoe afschaffen We zullen nog wat sparen en kan dat geld dienen om echte problemen in ons land aan te pakken.
  • Marnix laureyns

    5 jaar geleden
    Provincie raden gewoon afschaffen. Er zijn regeringen genoeg
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Mag het ook een vrouw zijn? Dan stel ik pr.dr. Marion van San voor die jaren geleden werd uitgespuwd door de politiek omdat zij voor Verwilghen schreef dat "de oververtegenwoordiging van een bepaalde bevolkingsgroep op termijn wel eens voor problemen zou kunnen leiden". Dat mocht niet gezegd worden. Maar wat heeft ze gelijk gekregen. Als rechtzetting zou dat een mooie politieke stap zijn.
  • Jos Huibers

    5 jaar geleden
    Vermits de provincie tog functioneert zonder gouverneur, kunnen we misschien de functie en ook in een keer de provinciebesturen af te schaffen.