De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Moskou.
Volledig scherm
PREMIUM
De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Moskou. © RV

Rusland financiert Italiaanse regeringspartij

De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini heeft geheime onderhandelingen met Rusland gevoerd. Bedoeling was dat Moskou zijn partij miljoenen aan campagnegeld zou schenken voor de Europese verkiezingen. Of die deal beklonken is, staat nog niet vast. Maar het toont nog maar eens aan hoe Poetin zijn roebels gebruikt om Europa in zijn macht te krijgen.

4 reacties

  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    Bannon zou ik geen vriend van Trump meer noemen, integendeel. Trump gaf hem de schuld van een communicatieblunder en Bannon heeft ontslag moeten nemen als adviseur. Nadien heeft hij de vuile was van de president en zijn entourage gelekt aan een journalist die aan een biografie werkte, en Trump noemt hem sindsdien "Sloppy Steve".
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Waardeloze journalistiek: er worden 2 tegenovergestelde beweringen gedaan. 1. Het staat niet vast dat er geld gegeven werd. 2. Het toont aan waarvoor Poetin de roebels gebruikt. Volgens mij zegt punt 1 juist dat de roebels NIET gebruikt zijn.
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    De vroegere campagneleider en vriend van Trump, Steve Bannon is toch de grote man achter dit soort partijen, evenals de PVV in Nederland en FN in Frankrijk. Zijn het ook niet deze extremistische partijen die beschuldigd worden van financiering vanuit Rusland? Is het misschien niet zo dat Bannon door Trump naar Europa is gestuurd om de EU te destabiliseren? Wordt deze poging tot destabilisatie van de EU gefinancierd door Rusland? Het lijkt erop dat het balletje Trump/Rusland weer rond is.
  • Sylke Buysse

    5 jaar geleden
    Komaan zeg...... Het valt nogal niet weinig op hoe men tegenwoordig iedereen die de Eurocratische en linkse agendas niet ondersteunt, systematisch demonizeert als "betaald door de Russen".....Zeker nu met de opkomende verkiezingen ! Net alsof er geen goeie redenen zijn om de pest te hebben aan dat Eurocircus en de linkse regressie !