Mannen die ervan verdacht worden IS-strijder te zijn, wachten op hun ondervraging door Syrische strijdkrachten.
Volledig scherm
Mannen die ervan verdacht worden IS-strijder te zijn, wachten op hun ondervraging door Syrische strijdkrachten. © AFP

Koerden luiden noodklok over massale exodus van buitenlandse strijders uit laatste IS-bolwerk

De door de Verenigde Staten gesteunde Syrische strijdkrachten luiden de noodklok over de toeloop van buitenlanders uit het 'kalifaat'. Zij roepen de buitenlandse regeringen op de verantwoordelijkheid voor hun burgers te nemen.

23 reacties

  • Guido Verbist

    5 jaar geleden
    Wat een groot respect voor de Kourden die het niet bij theater houden, maar iets ondernemen dat tot resultaat leidt. Wat er later moet gebeuren kan men over redetwisten,eerst dat geweld stoppen en dan zien we wel.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Laat ze maar vrij. Volgens sommige politici zijn ze ons probleem niet meer en kunnen ze ons toch niets maken. Ze ginder laten lopen is zogezegd beter voor onze veiligheid dan ze hier berechten en opsluiten.
  • marinozzi franco

    5 jaar geleden
    Europa moet Syrië en Irak financieel steunen en gevangenissen bouwen en ze daar opsluiten , wreedheden hebben ze daar gepleegd .
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    De Koerden zullen nog een beetje geduld moeten hebben, in de meeste Europese landen woeden er nog disputen over hoe dit probleem aan te pakken. De EU is dus alweer hopeloos verdeeld over het probleem, en zullen dus nog een pak conferenties en vergaderingen volgen, om dan alweer tot een draak van een onwerkbaar compromis te komen in december. We weten wel nog niet van welk jaar.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    eerst strijden ze er jaren tegen, en dan willen ze ze liever kwijt dan rijk;zonder berechting. dat begrijp ik niet. kennen koerden dan geen gerechtigheid? of gaat het hen alleen om de macht, niet om de mensen?