Jupiler Pro League - Boli helpt STVV met hattrick voorbij Charleroi

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sint-Truiden heeft zondagavond de 27e speeldag afgesloten met een 3-1 zege tegen Charleroi. De Limburgers zijn nu steviger vijfde en komen op gelijke hoogte van nummer vier Antwerp. Charleroi doet een slechte zaak met het oog op play-off 1 en blijft achtste. STVV begon het scherpst aan de wedstrijd en kwam na een mooie dribbel van Yohan Boli (4e) en een tweede doelpunt van diezelfde Boli (31e) al snel 2-0 voor. Voor Charleroi kon Victor Osimhen nog voor de rust milderen (37e). Osimhen leek buitenspel te staan, maar de VAR zag er geen graten in. In de tweede helft maakte Boli zijn hattrick compleet met een kopbal op voorzet van Jordan Botaka (69e). Charleroi kreeg nog enkele kansen op de aansluitingstreffer, maar kon niet meer terugkomen. Sint-Truiden nam zo wraak voor de 1-0 nederlaag in Charleroi en vierde zijn 95e verjaardag in stijl.