Nationale staking in Gent, Volvo Trucks (archiefbeeld).
Volledig scherm
Nationale staking in Gent, Volvo Trucks (archiefbeeld). © Wannes Nimmegeers

Vakbonden en werkgevers zitten opnieuw samen voor loonoverleg

Vakbonden en werkgevers, verenigd in de Groep van Tien, kijken elkaar vandaag opnieuw in de ogen. Ze proberen een loonakkoord voor dit en volgend jaar rond te krijgen. Een eerste poging strandde op een voor de bonden te magere loonmarge van 0,8 procent. Nieuwe berekeningen van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) moeten het overleg terug op de rails krijgen.

7 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Als een werkgever tevreden is over een werknemer (m.a.w. deze absoluut wil houden), en de werknemer is ook tevreden met zijn job (wil die ook houden), kunnen WG+WN, als ze eerlijk willen en mogen zijn, face-to-face onderhandelen over het arbeidscontract en het loon. Waarom al die omwegen, emoties, stakingen en andere herrie??
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    De werkgevers zouden beter wegblijven van dat overleg, de uitslag is immers altijd al voorhand gekend. De ondernemingen willen de indruk geven dat ze wat te vertellen hebben en de stakersbonden halen de buit binnen.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Als ik dit allemaal lees kan ik de bedrijven maar één goede raad geven: verhuis naar het buitenland.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Ze geven 8 kruimels en ze gooien er nog 3 bij,aan de andere kant mag je dan weer 2 jaar langer gaan werken!
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Verhoog de fietsvergoeding overal naar het maximum, dat is ecologisch en ontlast de wegen. Het betaalt zichzelf terug aan ziektedagen tussen de oudere werknemers die nooit sportten.