© Red Bull Racing

Honda: "Red Bull F1 team zorgt niet voor extra druk"

Volgens Honda F1-baas Toyoharu Tanabe ervaart Honda geen extra druk nu het naast Toro Rosso ook motoren levert aan het Red Bull F1 team.

F1journaal.be

De uitspraak van Tanabe is hoogst opmerkelijk te noemen, zeker gezien het feit dat Red Bull Racing Renault aan de kant schoof omdat het vond dat de motoren van Renault hen niet voldoende in staat stelde om te strijden met Mercedes en Ferrari, laat staan om de titel te vechten.

“Om eerlijk te zijn is er niet veel veranderd,” aldus Honda F1-baas Tanabe vorige week tijdens de F1-test in Barcelona. “We hebben in het verleden motoren geleverd aan Toro Rosso en nu met zowel Toro Rosso als Red Bull Racing is het hetzelfde. We hebben hetzelfde verlangen, dezelfde doelstellingen.”

In het verleden bleek al dat Red Bull erg veel verwacht van de Honda-motoren, de Japanners zullen nu die hoge verwachtingen moeten zien in te lossen, zeker nadat dit eerder tijdens de samenwerking met McLaren niet lukte.

“Uiteraard hebben we echter wel respect voor de resultaten van Red Bull de voorbije jaren, uiteraard is er druk.”

Het Red Bull F1 team en Max Verstappen lieten zich de voorbije weken meermaals positief uit over de Honda-motor. Voorlopig is er inderdaad dan ook sprake van weinig druk. Afwachten of dat ook tijdens het F1-seizoen zo zal zijn ...

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer