Econoom Geert Noels: “Dit akkoord houdt geen rekening met de uitdagingen van onze moderne arbeidsmarkt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Econoom Geert Noels: “Dit akkoord houdt geen rekening met de uitdagingen van onze moderne arbeidsmarkt.” © belga

Economen kritisch over loonakkoord: “Geen enkele langetermijnvisie”

Na een marathonoverleg van 20 uur hebben de sociale partners een loonakkoord bereikt, maar economen reageren kritisch op het uiteindelijke ontwerp. Vooral het brugpensioen vanaf 58 en de verhoging van minimumlonen krijgen kritiek. “Dit akkoord is niet aangepast aan de uitdagingen van onze huidige arbeidsmarkt,” klinkt het.

30 reacties

  • Jean Lazoore

    5 jaar geleden
    Geef die econoom het minimum loon en geef hem ook 10 eurocent per uur opslag eens kijken wat hij dan zal zeggen.
  • Daniel Verlé

    5 jaar geleden
    Na zijn schandelijke artikel in De Tijd over het klimaat begeeft Geert Noels zich terug op zijn eigen terrein. Schoenmaker blijf bij Uw leest !
  • Piet Vanderhaagt

    5 jaar geleden
    Economen ? Lange termijn visie ? Neem de echt werkende mensen die in de meerderheid zijn, nog meer koopkracht af, wie gaat dan nog jullie producten kunnen kopen ? Nu op hun lonen besparen levert onmiddellijk meer winst op voor de bedrijven, maar op lange termijn gaan er minder mensen nog iets kunnen kopen... Dat is lange termijn visie.. een aasje gooien om een vis te vangen, altijd zo geweest, zal altijd zo blijven...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En zonder schaamte kritiek op een loonsverhoging van 10 cent per uur voor de minimumlonen. Dat is dan ongeveer 15 € bruto per maand. Dergelijke economen zouden ze eens een jaartje moeten doen leven met een minimumloon. Om ze terug wat bij de realiteit te brengen.
  • Patrick Bee

    5 jaar geleden
    En wat denken jullie wat gaan doen als alles geautomatiseerd wordt?Taxi's,treinen,schepen,bussen,productie enz...Er gaan nog heel veel werklozen bij komen.