BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Met z’n allen gaan betogen voor het klimaat als klasuitstapje? “Kan niet zomaar”

Kan de deelname van scholen aan de klimaatmarsen gezien worden als een schoolactiviteit en kunnen leerlingen door hun school verplicht worden om aan zo’n activiteit deel te nemen? Daarover is recent discussie ontstaan. Die discussie kreeg vandaag in het Vlaams Parlement een verlengstuk. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zegt dat scholen niet zomaar kunnen deelnemen aan de marsen. “Dat kan enkel onder bepaalde voorwaarden”, aldus de minister.

75 reacties

  • Eddy Michiels

    5 jaar geleden
    Beste Veerle, stop met onzin uit te kramen. Had er geen examen geweest was je er wel; Ik vind dat de scholen iedere donderdag een proef zouden moeten afnemen die meetelt voor je eindresultaat. Benieuwd of je dan toch zal gaan betogen voor die onzin.
  • Eddy Michiels

    5 jaar geleden
    Inderdaad Robert De Reu, dat circus mag nu eindelijk eens gaan stoppen want het wordt alsmaar irritanter. Staat er geen straf op uitbuiting van kinderen?
  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat die zever nu eens ophouden, eenvoudig alle examens en toetsen afnemen op Donderdag, indien op het einde niet geslaagd jaar overdoen.
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af of de NVA-fanclub wel beseft dat NVA de regering heeft verlaten om zijn kiescampagne op te starten, dat vindt de club blijkbaar geen probleem??????
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Betogen is uw mening uiten... Als iets je mening niet is, kan niemand je verplichten om mee te betogen en om je anti-mening te verkondigen, geen school, geen ouder, niemand!