Volledig scherm

Nu autokeuring strenger gaat controleren: dit is de betekenis van alle 64 waarschuwingslampjes in je auto

De autokeuringscentra gaan vanaf 1 december de gebreken aan lichten en reflectoren strenger beoordelen. Gebreken die nu nog tot een groen keuringsbewijs met een opmerking leiden, zullen binnenkort uitmonden in een afkeuring. Wanneer de auto een probleem vaststelt, gaat een van de waarschuwingslampjes opflikkeren. Alleen: er zijn liefst 64 verschillende pictogrammen in gebruik. Wat ze precies betekenen, leggen we hier even uit.

66 reacties

  • Per Bloem

    4 jaar geleden
    Er staan km gerelateerde lampjes op niet omdat het onderdeel versleten is maar om je geld uit je zakken te kloppen in de garage Jou garagist weet dat Wat was de auto van vroeger toch een luxe Die kon je herstellen met een tang en een stuk ijzerdraad
  • Wendy Vandereyken

    4 jaar geleden
    Op mijn Renault komt er al jaren regelmatig een waarschuwing " Controleer parkeerrem ", terwijl de parkeerrem perfect werkt. Bij de garage is dit gekend maar kunnen ze er weinig aan doen. Ook bij Renault zelf is er geen oplossing. Dit zou een fout in de software zijn bij bepaalde modellen waardoor deze waarschuwing onterecht verschijnt. Software resetten lost het probleem slechts tijdelijk op, na een paar weken komt de waarschuwing terug. Bij de volgende keuring kan ik dus pech hebben.
  • Willy Govaert

    4 jaar geleden
    Lampjes vervangen is verleden tijd. Het zijn nu allemaal LED,s of 1 print plaat waar alles op staat.
  • Heidie Kennis

    4 jaar geleden
    Door de sjoemel software van VW zit ik al jaren met lichtje 62 op mn dashboard , op de keuring zeiden ze dat ik er best een plakkertje over deed omdat dit wel bij vele wagens van VW het geval was 4de jaar op rij een groene kaart en mn wagen doet het nog steeds goed, moeten we nu opdraaien voor de kosten voor een som lichtje? ..
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Het zit ook vol van valse alarmen en er worden onderdelen vervangen die niet nodig zijn. Bvb. 60000 km. Bij vertrek na honderd meter melding ventilatorprobleem. In garage zeiden ze dat hij moest vervangen worden. Ik vroeg zet het systeem maar weer op normaal om te zien of het correct is. Nu reeds 130000 km. Geen probleem meer gehad. Ik was anders meer dan 400 euro kwijt. Een Peugeot.