Het beroemde San Marcoplein in Venetië.
Volledig scherm
Het beroemde San Marcoplein in Venetië. © REUTERS

Venetië voert officieel toeristenbelasting in: “Dit is een belangrijk keerpunt”

Een citytrip naar Venetië kost straks 3 euro per dag extra. Vanaf volgend jaar wordt dat al twee tot drie keer zoveel. Het stadsbestuur wilt daarmee de overvloed aan toeristen doen afnemen en het geïnde geld investeren in de stad.

37 reacties

  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Wat is het probleem voor die 10 euro,er worden tegenwoordig overal extra taxen gevraagd. Was over 2jr in ibiza en betaalde in een 4x all in,92 euro extra tax,is overal op de balearen en al veel in spaanse vakantie oorden.4 euro per persoon voor eerste 9 dagen dan nog 5dagen aan 2 euro,dat was voor veel mensen verschieten. Je komt daar in een all in hotel en mag daar bijna 100euro extra betalen,dat is niet goed voor het personeel,op gebied van tips te geven.
  • Rudi Desmet

    5 jaar geleden
    Trekt op niks. Weggesmeten geld. Niks te zien, vuil, vervallen en duur. Er zijn veel mooiere steden te zien dan Venetië.
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Guido De Deken leert een het artikel te lezen. In, Belgie betalen wij nergens toeristenbelasting was wij niet blijven slapen in een stad. Hier spreken we duidelijk over een taks voor eendagstoeristen die gewoon het stad willen bezoeken zonder daar te blijven.
  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Mij zien ze daar nu nooit meer nog moeten betalen om op hun dure terrassen een koffie te drinken aan vier maal het dubbele van ergens anders
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Het zijn toch maar meestal voor die dagtoeristen die 10euro maar, In Spanje is het ook niet beter hoor,wij betaalden in ibiza 4 euro per persoon per dag in 4x hotel voor de eerste 9 dagen de overige dagen 2 euro,als je daar dan 14 d blijft is dat ook een aardige som, Voor sommige mensen was dat ook een serieuze verassing,die toeristentax,is op de Balearen zo en veel andere plaatsen in Spanje.