Domeinnaam speelgoed.be levert pak minder op dan gehoopt: verkoop gaat niet door

© rr

Een online veiling van een Belgische domeinnaam draaide gisteren op een sisser uit. De eigenaar van speelgoed.be hoopte op een slordige 20.000 euro, maar uiteindelijk werd niet meer dan 5.000 geboden.

tlg

De domeinnaam speelgoed.be zou gisteravond geveild worden. Iemand bood 5.000 euro, maar daar ging de verkoper niet mee akkoord. Die verkoper is een gezin uit het Nederlandse Oostburg, vlakbij Knokke. Zij kochten de domeinnaam veertien jaar geleden op, maar besloten nu toch om die te verkopen. “We hebben er eigenlijk nooit iets mee gedaan”, zegt Dave Vanhulle (41).

Wie naar de website surft, krijgt een behoorlijk verouderde pagina te zien. Er worden enkele exclusieve stukken speelgoed te koop aangeboden. Maar meer dan een demo-website is het niet. Omdat de eigenaar er simpelweg geen tijd in kon steken. “Het was de bedoeling om exclusief speelgoed te verkopen”, zegt Dave. “Wij vonden dat daar in België en Nederland een gebrek aan was. Maar ik ben nu in een volledig andere sector actief en de domeinnaam werd in de ijskast gestopt.”

Omdat het behoorlijk uniek is om zo’n domeinnaam te bezitten, sprak het gezin een veilinghuis aan. Veilingmeester Romano Jennekens is een expert op het vlak van domeinnamen en verwachtte een aanzienlijk bedrag. Hij sprak zelfs over zo'n 20.000 euro. “Dit is wat wij noemen een generieke domeinnaam”, zegt hij. “Je kan het vergelijken met voetbal.be. Je hebt geen marketingmachine nodig om mensen aan te tonen waar je website over gaat.”

Onlineverkoop

Dave had met 5.000 euro hoe dan ook een veelvoud verdient van wat hij veertien jaar geleden voor de domeinnaam betaalde. Maar hij legde het bod toch naast zich neer. “Het toont aan waar België op dit moment staat op het vlak van onlineverkoop”, zegt Dave.

Maar Dave geeft nog niet op. Hij wil de domeinnaam toch nog verkopen. Al is dat wel met een beetje spijt in het hart. “Ik zie het een beetje als een virtueel kindje dat ik afgeef”, zegt hij. “Ik kon er niet goed voor zorgen en nu hoop ik dat een ander dat wel doet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen