© JEFFREY GAENS

Teenamputatie voor Stefan Everts na malaria-aanval: “Anders dreig ik mijn voet te verliezen”

Stefan Everts (46), die sinds vorige week met een botinfectie in zijn rechtervoet in het Universitair Ziekenhuis in Leuven ligt, zal komende dinsdag een operatie ondergaan. Bij die ingreep zal de kleine teen van zijn voet geamputeerd worden.

JÜS

De operatie was eerst voorzien voor deze vrijdag, maar werd enkele dagen uitgesteld omdat een antibioticaproduct dat in de wonde moet worden aangebracht, niet tijdig voorradig was. “De wonde op zich is al wat beter, maar uit een scan blijkt dat de infectie zeker nog niet weg is”, vertelt de tienvoudige wereldkampioen motorcross. “De dokters kunnen me niet garanderen dat de antibioticakuur (hij krijgt om de vier uur intraveneus een dosis, nvdr.) effectief zal aanslaan. Het gevaar bestaat dus dat de infectie zich over mijn hele voet verspreidt. Dat risico wil ik echt niet lopen, want dan dreig ik mijn voet te verliezen. Vandaar de beslissing om nu deze ingreep te laten doen.”

De botinfectie is een gevolg van de malaria-aanval die Everts eind vorig jaar bijna het leven kostte. De antibioticakuur die hij nu krijgt, kan twee tot zes weken duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorsporten