Tesla Model 3 in Denver.
Volledig scherm
Tesla Model 3 in Denver. © AP

VIDEO. Tesla maakt nu écht Model 3 van 35.000 dollar en verkoopt wagen via internet

De door topman Elon Musk beloofde Tesla Model 3 van 35.000 dollar is nu te bestellen in de Verenigde Staten. Dat meldt de maker van elektrische auto's. Daarmee komt Tesla na meer dan twee jaar tegemoet aan zijn initiële belofte. Om de lagere prijs mogelijk te maken gaat Tesla wereldwijd veel winkels sluiten. Het kopen van een auto van het merk is dan alleen nog online mogelijk.

31 reacties

  • Roel de Laat

    5 jaar geleden
    Ik rij al vier jaar Tesla en wat wordt er toch een hoop onzin verteld door mensen die er geen rijden. Bijvoorbeeld dat een batterij nog maar 81% van zijn capaciteit zou hebben na 60000 km, belachelijk, maak daar maar 99% van. Er rijden Tesla’s rond met 600.000km op de teller. Voor mij nooit meer iets fossiels, oude meuk.
  • Stephan Schram

    5 jaar geleden
    De elekrische auto's komen eraan, of we het nu willen of niet. Europese automakers stellen dit liever nog wat uit omdat hun investeringen in eigen technologie nog moet opbrengen, maar er is geen ontkomen meer aan. Voertuigen op waterstof heeft wel zin, maar eerder voor vrachtwagens die langere afstanden moeten doen. Er is veel (onderbouwde) info over terug te vinden op het internet. Boeiende tijden voor de auto zoals we hem kennen...
  • Patrick Bourgeois

    5 jaar geleden
    wanneer gaat de auto industrie nu eens eenvormig achter waterstof staan dat is pas propere energie. In Belgie is de electriciteit binnen 10 jaar niet meer betaalbaar. Ik heb zelf zo'n installatie gebouwd in huis (geen diploma vond school niet interessant). Zonnepanelen op dak die stroom gaat naar fuelcells en die maken waterstof en gaat naar buffertanks of ik gebruik het. Zonder zon stuur ik waterstof naar diezelfde cellen en krijg weer stroom haleluja
  • Jozef Vermeir

    5 jaar geleden
    Binnen 10 jaar kost de netstroom zoveel als nu diesel, en de batterijen van 100000km sturen ze naar de maan of in de oceanen. Mooie oplossing.
  • mertens jean

    5 jaar geleden
    Laat die Amerikaanse brol maar ginder. De Europeanen MOETEN slimmer zij en voor Europese wagens kiezen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en zo blijft er ook meer geld IN Europa.