Manfred Weber, fractievoorzitter van de EVP in het Europees Parlement.
Volledig scherm
Manfred Weber, fractievoorzitter van de EVP in het Europees Parlement. © ANP

Roep om Orban te bestraffen klinkt steeds luider binnen Europese Volkspartij

De roep om de Hongaarse premier Viktor Orban een sanctie op te leggen, weerklinkt steeds luider binnen de Europese centrumrechtse partijen. Gisteren vroegen CD&V, cdH en hun Luxemburgse zusterpartij CSV officieel om Orban en zijn partij Fidesz uit de Europese Volkspartij (EVP) te zetten.

6 reacties

  • Ingrid Raes

    5 jaar geleden
    Orban is een echte hypocriet: hij ontvangt met veel plezier het geld van de Europese Unie, maar hij ondermijnt ondertussen elk initiatief van de EU. Nigel Farage is ook zo'n type.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Bij mij heeft Orban afgedaan: zijn aanmoediging om minstens 4 kinderen te hebben tegen vrijstelling belastingen en ook de pers die aan banden gelegd wordt.
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Hongarije ontvangt het grootste deel van de Europese subsidies ( honderden miljoenen euro's per jaar), maar het merendeel hiervan verdwijnt in de zakken van Orban en zijn familie. De Hongaarse bevolking mag kreperen en als ze kritisch zijn riskeren ze jarenlange gevangenisstraf. De helft van de rechters is inmiddels vervangen door zijn eigen mensen en onafhankelijke media bestaat er niet meer.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Hongarije uit de EVP zetten is niet voldoende. Ze moeten Orban voor de keuze stellen dat hij de spelregels van de Europese Unie naleeft ofwel ophoepelt en op zijn eentje de extreemrechtse dwarsligger gaat uithangen. De Eu heeft nu wel genoeg geduld opgebracht.
  • Rudy Meert

    5 jaar geleden
    Orhan is democratisch verkozen door de Hongaren, de Europese Volkspartij is geen verkozene van het volk. Doe zo verder en de kans dat Orban zijn blik op Rusland werpt is niet denkbeeldig, misschien gevolgd door nog ander landen. Mijnheer Poetin lacht zich een kriek.