Geen luchtverkeer - Eén passagiersvlucht geannuleerd, vooral cargovluchten getroffen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Door het gebrek aan luchtverkeersleiders kan vrijdagavond één vlucht niet vertrekken vanop Brussels Airport. Dat heeft woordvoerster Nathalie Pierard gemeld. Op de luchthaven worden vooral de cargovluchten getroffen. Door een gebrek aan luchtverkeersleiders is er amper luchtverkeer mogelijk tussen vrijdagavond 23 uur en zaterdagochtend 6 uur, zo meldt luchtverkeersleider skeyes.

Op Brussels Airport is de hinder beperkt, aangezien er 's nachts sowieso weinig vluchten landen en opstijgen. De zes vluchten die na 23 uur moesten aankomen op de luchthaven, zijn ook allemaal geland. Het gaat om vijf vluchten van Brussels Airlines en één vlucht van TAP. Eén vlucht, die van 23.30 uur naar Moskou van luchtvaartmaatschappij Aeroflot, is geannuleerd. De passagiers brengen de nacht door op hotel, meldt Pierard.

Daarnaast is een tiental cargovluchten van DHL getroffen. De vliegtuigen die zouden moeten landen worden omgeleid naar andere luchthavens, zegt Pierard.

Zaterdagochtend verwacht de luchthaven geen problemen. "De eerste vlucht landt om iets na 06.00 uur, en hopelijk verloopt alles dan weer normaal", zegt de woordvoerster nog.

Brussels Airlines bevestigt dat de vijf vluchten die vrijdagavond voorzien zijn, kunnen landen op Brussels Airport. Drie langeafstandsvluchten vanuit Monrovia, Douala en Dakar in Afrika, vertrekken zaterdagochtend met 80 minuten vertraging om na 06.00 uur in Brussel te landen, zegt woordvoerster Wencke Lemmes. Passagiers die in Brussel moeten overstappen, zullen worden omgeboekt.

bron: Belga