Bestuurder die bromfietser doodreed in De Panne opgepakt

© rr

De autobestuurder die zondagochtend een vrouw doodreed in De Panne en vluchtmisdrijf pleegde, is opgepakt. Dat bevestigt het parket van Veurne. De 32-jarige vrouw gaf zichzelf maandagochtend om 4.45 uur aan bij de politie.

jvh

De 44-jarige Samira Chebbah kwam zondagochtend omstreeks 6.30 uur om onduidelijke redenen ten val met haar bromfiets op de Duinkerkelaan in De Panne. De moeder van twee belandde op de weg. Meteen daarna werd het slachtoffer overreden door een personenwagen. Alle hulp voor de vrouw kwam te laat, ze was op slag dood door de aanrijding.

De bestuurder, die Chebbah niet meer had kunnen ontwijken, sloeg op de vlucht. Het parket stelde een wetsdokter aan, en al snel werd duidelijk dat een camera het ongeval had kunnen filmen. Volgens het parket reed de verdachte in een klein voertuig met een donkere kleur. Familie en politiediensten riepen de bestuurder via sociale media op om zichzelf aan te geven.

LEES OOK. Doodgereden net voor verjaardagsfeestje van haar dochter: “We weten niet wat ze daar deed” (+)

Dat gebeurde maandagochtend om 4.45 uur: een 32-jarige vrouw uit De Panne bood zichzelf aan in het politiekantoor van Koksijde en werd opgepakt. Ze wordt vandaag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die moet beslissen over een eventuele verdere aanhouding.

“De vrouw bekende uit eigen beweging dat ze zaterdagavond op uitstap was geweest, en daarbij gedronken had”, aldus procureur Filiep Jodts. “Volgens haar verklaring had ze enkel een bromfiets zien liggen. Ze had naar eigen zeggen wel gevoeld dat ze iets had aangereden, maar ze dacht dat het om de stoeprand ging. Na onze oproep had ze echter wel het vermoeden dat zij iets met het ongeval te maken zou kunnen hebben, dus bood ze zichzelf aan. Onze diensten zullen nu onderzoeken of haar versie van de feiten compatibel is met de vaststellingen op haar wagen, en met de bevindingen van de wetsdokter en de verkeersdeskundige.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen