REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Weer massaal protest in Algerije ondanks grote politiemacht

In Algerije zijn weer duizenden mensen de straat opgetrokken tegen de nieuwe presidentiële kandidatuur van de bejaarde staatsleider Abdelaziz Bouteflika. Ooggetuigen en journalisten berichtten vandaag over demonstraties in het centrum van de hoofdstad Algiers. Daar trokken de demonstranten naar het centrale Audinplein. Een grote politiemacht versperde echter de straten om te verhinderen dat de manifestanten verder zouden gaan.

0 reacties

  1. Politie zet waterkanon en traangas in bij onlusten in Algerije

    Politie zet waterkanon en traangas in bij onlusten in Algerije

    In de Algerijnse hoofdstad Algiers heeft de politie vandaag het waterkanon en traangas ingezet tegen studenten die willen oprukken naar de Grondwettelijke Raad. Daar moet de 82-jarige president Abdelaziz Bouteflika zich tegen middernacht laten registreren indien hij volgende maand wil deelnemen aan de presidentsverkiezingen. De bejaarde leider is sinds 1999 aan de macht en kampt met een zeer broze gezondheid. Ondanks zijn fysieke problemen ambieert hij toch een vijfde termijn als president van Algerije. Zijn voornaamste tegenstander bij de presidentsverkiezingen van 2004 en 2014, oppositieleider Ali Benflis, zal niet deelnemen aan de presidentsverkiezingen van 18 april in Algerije. Dat heeft hij vandaag aangekondigd.
  2. Dode en tientallen gewonden bij massaprotest in Algerije

    Dode en tientallen gewonden bij massapro­test in Algerije

    Tienduizenden Algerijnen zijn weer de straat op gegaan om te betogen tegen het plan van de regering de 81-jarige Abdelaziz Bouteflika opnieuw als presidentskandidaat naar voren te schuiven. De bejaarde leider is sinds 1999 aan de macht en kampt met een zeer broze gezondheid. Op veel plaatsen verliep het protest vreedzaam, maar met name in Algiers braken gevechten uit tussen demonstranten en de politie. Volgens de lokale overheid raakten 56 agenten en zeven burgers gewond. Ook zou er een dode gevallen zijn.