Antwerpse jongeren willen donderdag “human billboard” vormen tijdens klimaatactie

De negende mars op donderdag van Youth for Climate vindt deze week plaats in de Waalse studentenstad Louvain-la-Neuve, maar ook in Antwerpen wordt er opnieuw een actie gepland. De lokale afdeling van Youth for Climate roept jongeren op om omstreeks 13 uur naar het Theaterplein te komen om samen een “human billboard” te vormen.

De jongeren zullen ook een lange banner dragen met daarop een oproep om ‘nu’ een klimaatbeleid te voeren. Daarnaast zal de organisatie krijt voorzien om op de grond op het Theaterplein “vragen en eisen voor een ambitieus klimaatbeleid” te schrijven en te tekenen. “Zo laten we een inhoudsvolle boodschap achter die de discussie opengooit en houden we klimaat als gespreksonderwerp”, klinkt het. Ook enkele klimaatwetenschappers van Scientists for Climate zullen aanwezig zijn en antwoorden op vragen van aanwezigen.

Om 15 uur krijgt de actie nog een uitloper in De Studio nabij het Mechelseplein. Daar zal Students for Climate een debat over het klimaat organiseren. Het bestaande klimaatmanifest van de studentenorganisatie zal kritisch onder de loep worden genomen, klinkt het, en Students for Climate zal antwoorden op vragen over haar aanpak en concrete suggesties voor acties en eisen.

Bekijk ook:

Greta Thunberg als een celebrity afgeschermd

Zo ging de klimaatmars in Mechelen op 28 februari eraan toe

Greta Thunberg loopt mee in de klimaatmars in Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Klimaat