Drie autobranden in een nacht, politie gaat uit van kwaad opzet

© bfm

In Antwerpen zijn afgelopen nacht drie geparkeerde auto’s in brand gestoken. Er zijn sterke aanwijzingen dat het opnieuw om afrekeningen in het drugsmilieu gaat.

sare

De hulpdiensten werden een eerste keer gecontacteerd om 3.50 uur omdat in de Biekorfstraat vlak bij Park Spoor Noord in Antwerpen-Noord een geparkeerde BMW volledig uitgebrand was. Een andere auto liep ook schade op.

Amper tien minuten later kwam een oproep uit de Rupelstraat in de Damwijk, aan de andere kant van het park. “Ook daar stond een auto in brand”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom. Ook hier ging het om een BMW, en ook hier zorgde de brand voor schade aan een andere geparkeerde auto.

Woensdagochtend rond 6.30 uur tenslotte kwam ook uit de Emiel Vanderveldenstraat in Hoboken een derde oproep. Een kleinere geparkeerde auto was ook daar volledig uitgebrand.

Kwaad opzet

Alles wijst erop dat de drie auto’s in brand gestoken werden. De onderzoekers hebben bovendien sterke aanwijzingen dat het om afrekeningen in het drugsmilieu gaat. Het onderzoek zal gevoerd worden door de federale gerechtelijke politie, die onderzoekt al jaren de brandstichtingen en schietpartijen gelinkt aan het milieu van de cocaïnesmokkel. “De auto’s werden getakeld met het oog op sporenonderzoek”, zegt Migom.

© inke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen