© SS

Iraniër (20) verkracht weggelopen 15-jarig meisje meermaals

Een twintigjarige Iraniër uit Meeuwen-Gruitrode kreeg donderdag voor de rechtbank in Tongeren een celstraf van 14 maanden met uitstel voor verkrachting van een 15-jarig meisje dat hij leerde kennen aan het station in Genk. Hij zou haar ook gedwongen hebben een joint te roken.

Shauni Deferm

Het meisje was al twee dagen op de dool nadat ze weggelopen was bij haar moeder. Toen ze op 20 april 2014 om elf uur 's avonds alleen aan het station van Genk belandde omdat ze haar bus had gemist, werd ze aangesproken door een groepje jongens. De toen 18-jarige beklaagde bood haar een slaapplaats aan waardoor ze meeging naar het huis van een van de mannen.

Blauwe plekken

Eenmaal in het huis werden er joints gerookt en alcohol gedronken. Toen ze wilde gaan slapen, werd ze gevolgd door de jongeman. "In de slaapkamer heeft hij haar meermaals verkracht", aldus de advocate van het slachtoffer. "Ze had bijtwonden aan haar onderlip en blauwe plekken in de vorm van vingerafdrukken aan de binnenkant van haar dijen en tussen haar borsten." De tiener krijgt een schadevergoeding van 3.000 euro.

Vrijspraak

De advocaat van beklaagde stelt dat het meisje steeds haar toestemming gaf voor de seksuele handelingen. "Bovendien zei ze dat ze zeventien was", aldus zijn raadsman tijdens de zitting. Aan de hand van de verwondingen die werden vastgesteld, verklaart de rechter de feiten toch bewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer