VIDEO. Rode panda's en zes meter hoge skywalk voor Antwerpse Zoo

De Zoo Antwerpen heeft donderdag een nieuwe skywalk geopend, een wandelpad tot op zes meter hoogte dat een panorama van 360 graden over de Zoo en omgeving oplevert. De bezoeker krijgt er meteen een tweede nieuwe attractie bij, want de Zoo beschikt ook opnieuw over rode panda's. De mannetjes Pim Pim en Haiku, beiden anderhalf jaar oud, arriveerden vanuit respectievelijk Zweden en Italië en zijn vanaf het hoge wandelpad te zien.

mf, bap

De skywalk is 225 meter lang en maakt een lus boven de Zoo vanaf het dak van het welkomstgebouw en vervolgens over het brilberenverblijf, het Aquaforum met zeeleeuwen en de nachtdieren van het Nocturama. Een tweede lus gaat hoger langs de boomtoppen van de rode panda's richting het roofdierenperk. De bezoekers kunnen op die manier de Zoo vanuit een ander standpunt bekijken zonder dat het oorspronkelijke tuinontwerp, dat dateert uit de negentiende eeuw, moet worden aangepast.

Ook de zijgevel van het Centraal Station komt er prominenter in beeld. Boven zijn ook nog twee vijvers aangebracht, waarop in de toekomst lotusbloemen drijven.

De Zoo beschikt intussen dus ook opnieuw over rode panda's. Er werd voorlopig gekozen voor twee mannetjes, aangezien er momenteel geen nood is aan koppeltjes voor het Europese kweekprogramma van de soort. In Planckendael woont wel een kweekkoppel. De panda's van de Zoo zullen op termijn trouwens hun verblijf delen met Chinese muntjaks. Dat samenleven mag in principe geen probleem zijn, aangezien rode panda's toch vooral in de boomtoppen vertoeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer