© Belga

KMI waarschuwt met code geel in hele land, speciaal nummer 1722 geactiveerd

Tijd om de tuinmeubelen aan de ketting te leggen. Een stormdepressie komt vandaag, op volle kracht. Het KMI waarschuwt met code geel en de FOD Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722. Vooral aan zee zal het zeer hard waaien.

nkdr, jvh, rrln

Het wordt een regenachtige zondag, met vooral veel wind, die aan de kust zelfs stormachtig kan worden. Vooral tussen 12.00 uur en 18.00 uur kunnen de rukwinden waarden bereiken tot 100 kilometer per uur tot lokaal zelfs 120 km/u. Sommige bossen en parken worden in Vlaanderen en Brussel afgesloten. In Oost-Vlaanderen zijn alle parken gesloten.

Zondagochtend blijft het nog even rustig: het is zwaarbewolkt met eerst matige regen. In de loop van de voormiddag wordt het droger en komen er opklaringen. Maar rond de middag zal samen met de buien ook de wind doorbreken. De temperaturen stijgen naar 6 graden op de Ardense hoogten en 12 graden in Vlaanderen.

Zondagavond en -nacht neemt de wind wat af en wordt het wisselvallig met buien. Op de Ardense hoogvlakten vallen de buien geleidelijk onder de vorm van sneeuw of smeltende sneeuw. De temperaturen dalen tussen ­1 graad op de Ardense hoogten en 3 of 4 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig tot vrij krachtig met nog rukwinden tot 70 km/u, vooral dan tijdens de buien.

Maandag wordt een wisselvallige dag met enkele maartse buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag. In de Ardennen vallen de buien soms onder de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw. Langs de Franse grens is het droger. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden in het westen van het land. De wind wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en zelfs krachtig aan zee uit noordwestelijke richtingen met rukwinden tot 70 km/u.

Dinsdag begint de dag droog en fris met vrij veel hoge wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe met later regen of buien. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind waait vrij krachtig tot lokaal krachtig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Ook de rest van de week blijft het onstuimig weer met veel wind en buien. De temperaturen zullen niet boven de tien graden stijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER