Levensgevaarlijk: treinsurfer filmt met GoPro-camera hoe hij minutenlang aan trein van NMBS hangt

Er is op YouTube een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe iemand achteraan een trein van de NMBS hangt en zo een stuk meerijdt. De NMBS dient een klacht in bij de spoorwegpolitie en ook Infrastructuurbeheerder Infrabel overweegt juridische stappen. “Dit is echt levensgevaarlijk en dom”, klinkt het.

Het filmpje is op YouTube gezet onder de account GIFGAS. De anonieme maker geeft aan dat de beelden dit jaar zijn gemaakt. De NMBS en Infrabel bevestigen dat. “Het moet vrijdag of zaterdag gefilmd zijn op het traject tussen Liers en Milmort, in de provincie Luik”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Zowel Infrabel als NMBS veroordeelt de stunt. “Dit is een zeer zware inbreuk op de spoorwegveiligheid”, zegt Temmerman. Volgens zijn collega van Infrabel, Thomas Baeken, riskeert de waaghals een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s.

Er worden zelden treinsurfers opgemerkt. Infrabel noteerde de voorbije twee jaar vijf gevallen: één in 2017 en vier vorig jaar. “Maar dat zijn gevallen die we zelf hebben opgemerkt. Het kunnen er meer zijn”, zegt Baeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER