39 procent van de Belgen zegt bereid te zijn om kweekvlees te kopen als het tegen dezelfde prijs beschikbaar zou zijn als vlees van geslachte dieren, klinkt het.
Volledig scherm
39 procent van de Belgen zegt bereid te zijn om kweekvlees te kopen als het tegen dezelfde prijs beschikbaar zou zijn als vlees van geslachte dieren, klinkt het. © PA

Ruim 40 procent van Belgen voorstander van kweekvlees

Meer dan vier op de tien Belgen (42 procent) zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen gaat het zelfs om bijna de helft (47 procent). Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, uitgevoerd bij 1.001 Belgen in opdracht van GAIA. De dierenrechtenorganisatie lanceert een nieuwe campagne om slachtvrij vlees in de kijker te zetten.

16 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Je kan veel dierenleed besparen door lokaal gehouden en lokaal geslacht vlees te eten. Er zijn al heel veel kwalitatieve hoeveslagerijen van landbouwers die met respect en fierheid hun dieren laten opgroeien en dan te plaatse stressvrij laten slachten . De reden dat er zo een mega industriële slachterijen zijn ? Dankzij ex agalev groen. Vera dua en consoorten die over volksgezondheid begonnen te filosoferen . Dat is het resultaat maar ja dat horen de groenen niet graag.
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    Voor Gaia moet dierenleed blijven bestaan als pure winstbron, de vetmesting van hun spaarvarken is het ware motief van Gaia, vraag hun jaarrekening maar eens op: meer dan 1.300.000 € donatiegelden worden simpelweg belegd en uitgezet! Niet slecht voor een VZW toch?????
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    Bekkes, men kweekt een tumor in een labo en dat zou mijn steak moeten vervangen??? Ik wordt nog liever vegetarier dan, in een volgend leven ...
  • Jan

    5 jaar geleden
    Weg met die rommel.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Geef mij maar normaal vlees i.p.v. industrieel bereide rommel.