AFP
Volledig scherm
© AFP

Congolezen staken voor derde dag op rij: “Buitenlanders behandelen ons als slaven"

Congolezen die tewerkgesteld zijn in winkels van buitenlanders, zijn een staking gestart om hun arbeidsomstandigheden aan te klagen. Volgens hen worden ze behandeld als slaven en kunnen ze met hun job geen waardig leven leiden.

6 reacties

  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan die eens stoppen met hun gezaag. Altijd de schuld van anderen. Kunnen ze nu nog altijd niet op eigen benen staan? Schande.
  • Katia Blancmont

    5 jaar geleden
    En dan maar klagen over de Belgen... Indiërs en Pakistanezen, die kennen wat van slavernij en uitbuiting!
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Jaja, maar … ze hebben hun "independans", al bijna 60 jaar. Ze bakken er wel niets van, maar dat is vanzelfsprekend de schuld van anderen!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Met buitenlanders bedoelen ze dan toch vooral de Chinezen, die er een grote voet hebben binnen gekregen. Congo krijgt van hun infrastucuur in ruil voor mijnontginningen waar ongolezen beter betaald dan ooit kunnen werken - al is beter betaald naar onze norm nog pure armoede.Een land dat uit koloniale tijden alle strucuur had en Belgie ook eld gaf om die te onderhouden, slaagde erin om op enkele jaren ze kompleet af te breken. en dan maar klagen, ho maar.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Aziatische waarden tegenover arbeiders en werknemers zijn wel iets verschillend van de Belgische. Misschien ook eens aankloppen bij de grote leiders van Congo.