De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani.
Volledig scherm
De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani. © AFP

Voorzitter Europees parlement: “Mussolini deed enkele positieve dingen”

De Italiaanse fascistische dictator Benito Mussolini "heeft enkele positieve dingen" gedaan tijdens zijn regime. Dat zegt de voorzitter van het Europees Parlement, de Italiaanse conservatief Antonio Tajani.

7 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    En gratis operaticketjes voor de arbeiders. Eerst maar eens kijken naar de film 'Novecento' van Bertolucci. ..
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    het klopt natuurlijk. Mussolini zorgde ervoor dat het chaos op het Italiaans spoornet ophield maar vooral hij deed de moerassen draineren zoals rond Rome zodat de malariamug uitstierf en bijgevolg ook de malaria ziekte tot het verleden behoorde.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Dankzij het nazi regime hebben we ook de ziekenkas , maar die paar positieve punten wegen niet op tegen negative .
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Het is niet omdat Hitler en Mussolini (snel-)wegen en infrastructuur hebben gebouwd, dat ze daarom goed hebben gedaan hé! Het waren dictators die dit enkel hebben gedaan om hun oorlogsmachine sneller te kunnen verplaatsen en inzetten van A naar B en niet voor het volk! Eigenlijk zijn zulke bemerkingen ongepast dit goed te praten.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Geschiedenis wordt herschreven door de overwinnaars... en politiek correct denken. Feit: zowel Hitler als Mussolini kwamen democratisch aan de macht, en dit door het deficit en onbekwaamheid van andere politici om het land te leiden.