Groen-voorzitter Meyrem Almaci tussen Kamerlid Kristof Calvo (l.) en Vlaams parlementslid Bjorn Rzoska.
Volledig scherm
Groen-voorzitter Meyrem Almaci tussen Kamerlid Kristof Calvo (l.) en Vlaams parlementslid Bjorn Rzoska. © Photo News

Groen wil tankkaart volgend jaar weg, salariswagens in 2022

Tegen 2030 de CO2-uitstoot met 55 procent verminderen, de energie-efficiëntie met 45 procent verhogen, 60 procent elektriciteit uit hernieuwbare bronnen halen, 80.000 extra jobs creëren en 2 procent extra duurzame groei realiseren. Dat zijn de doelstellingen van het paKt 2030 dat Groen deze middag heeft voorgesteld. De partij maakt zich sterk dat het financiële plaatje van het plan klopt en zelfs voor 2 miljard euro aan terugverdieneffecten kan opleveren.

238 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Groen moet zich NIET bemoeien met het loonpakket dat onderhandeld wordt tussen werknemer en werkgever. Gaan ze ook nog de arbeidscontracten opstellen misschien?! Ze kunnen al geen beleid voeren maar gaan zich wel moeien waar ze geen zaken mee hebben!!
  • Michel Mahy

    5 jaar geleden
    Wat ben je met een mobiliteitspremie als ik te ver van mijn werk woon en er geen oplossing is via openbaar vervoer?
  • Dimitri Wittenberg

    5 jaar geleden
    We zullen maar zwijgen wat bvb een werfleider krijgt als de werf op tijd afgerond is... wat met die premies... het gaat dan wel over meer of 500eur ze
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    De tankkaart weg en kilometerheffing daar boven op dat gaat.vonken geven . Eerst niets betalen en dan het dubbele van wat een burger nu betaald . He dat geld voor elke Vlaming .
  • michel mans

    5 jaar geleden
    Kristof zal het zeggen, heeft zrlf geen wagen maar rijd mee. Geen aankoop, geen naft, niets te betalen dus. Wel meerijden met collegas. Hoe hypocriet kan men zijn.