Niet elke leverancier stapt mee in de groepsaankopen.
Volledig scherm
Niet elke leverancier stapt mee in de groepsaankopen. © Shutterstock

Nog goedkoper dan beste bod bij provinciale groepsaankoop? Het kan!

EnergieTienduizenden consumenten schreven zich de afgelopen maanden in op de groepsaankopen voor gas en elektriciteit van de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Ondertussen is ook al bekend welke energieleveranciers het beste bod uitbrachten. We namen de resultaten onder de loep.

12 reacties

  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Groepsaankoop is altijd nog beter dan zonder te controleren bij dezelfde leverancier blijven hangen. Als je zelf gaat zoeken vind je goedkoper, maar daar moet je tijd en zin in hebben, maar eens je ermee begint moet je het wel elk jaar blijven doen en als je niet meer wilt intekenen moet je in ieder geval nog 1x op zoek naar de goedkoopste want anders ga je mee betalen aan de voordelen van de groepsaankoop
  • Walter Nees

    5 jaar geleden
    Ik ga bij iedere leverancier op hun website op zoek naar hun tarieven( kosten meter, kWh en groene stroom) die ik dan met mijn huidig contract vergelijk, meer heb ik niet nodig ( de andere kosten zijn dezelfde) om te zien welke de goedkoopste is. Het is misschien beter en gemakkelijker als de Vreg een overzicht met de tarieven van iedere energieleverancier, de vaste kostprijs is voor de meter, prijzen per kWh en wat groene stroom op hun website plaatst zodat je deze zelf niet meer moet opzoeken.
  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Als ik vandaag mijn tussentijdse factuur van De Watergroep bekijk moet ik concluderen dat ik op het einde van de rit op 50€ na evenveel betaal als voor 2000 lit. stookolie aan de huidige prijs. Nochtans valt water uit de lucht en moet stookolie opgepompt worden. De verwerking van beide producten laat ik in het midden. De raffinaderij van ruwe olie lijkt mij toch veel gecompliceerder.
  • Achmed Chokri

    5 jaar geleden
    Elk jaar, na het ontvangen van uw eindafrekening van leverancier veranderen. Dwz de goedkoopste met de beste jaarlijkse promotie nemen.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Ik ga ieder jaar zelf vergelijken en telkens is groepsaankoop vab of provincie beste voor mij en zelfde verbruik word toch duurder door onze fantastische politiekers