Schutter Brenton Tarrant filmde live hoe hij zijn wapens uit de auto haalt en vervolgens begint te schieten op moskeegangers.
Volledig scherm
Schutter Brenton Tarrant filmde live hoe hij zijn wapens uit de auto haalt en vervolgens begint te schieten op moskeegangers. © AFP

Live meekijken met massamoord: “Internetreuzen moeten ingrijpen”

Opnieuw wordt een gruwelijke misdaad live uitgezonden via de sociale media. Waarom lijken internetreuzen maar geen grip te krijgen op de verspreiding van zulke gruwelijke beelden? “Technisch moet het wel lukken.”

18 reacties

  • Renaat Moerman

    5 jaar geleden
    Schuif die "experts" een laptop onder hun vingers en vraag ze zelf zo een algoritme te schrijven. Meestel zijn ze te dom om nog maar een paar lijnen vb script te maken. Ze weten aan geen kanten waar ze het over hebben.
  • sjaak vanslembrouck

    5 jaar geleden
    @Jose Adan Ik hoop voor jou dat je een grap aan het maken bent want er zijn tientallen studies die bewijzen dat een game nooit de reden kan zijn voor geweld. Als je al zo gestoord bent dat je dit overweeg kan een film, een tekst een game, of gewoon iemand die verkeerd naar je kijkt tot did lijden. Games treffen hier geen schuld.
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    @Jose Adan Ik denk dat je zelf nog nooit zo'n spel hebt gespeeld. Zo'n spellen veroorzaken geen geweld. Bij mensen die zo agressief worden, ligt dat in hun karakter. Die zouden evengoed boos worden als ze verliezen bij voetbal.
  • josephine charlotte

    5 jaar geleden
    voorkom dat je kan streamen en probleem is opgelost!
  • Jose Eltoroloco

    5 jaar geleden
    Allemaal de schuld van video games met geweld pray for new zeeland veel sterkte voor families en vrienden