Peter De Roover en Charles Michel.
Volledig scherm
Peter De Roover en Charles Michel. © Photo News

Peter De Roover: “Als Michel grondwetsherziening blokkeert, komt dat in de buurt van een staatsgreep”

N-VA-fractieleider Peter De Roover heeft “voldoende aanwijzingen dat premier Michel een akkoord van het parlement om enkele grondwetsartikelen te herzien, vanuit de regering zou blokkeren.” Hij waarschuwt: “Als dat gebeurt, komt dat in de buurt van een staatsgreep." 

19 reacties

  • patrick mos

    5 jaar geleden
    Michel heeft gelijk... daar kan de nva niet hebben...
  • Guido Claesen

    5 jaar geleden
    We mogen niet vergeten dat hier nog wetten zijn van de tijd van Napoleon. Zo weet ik dat de gemeente niet optreedt als mijn buurman bomen te kort bij de omheining plant. Dan moet ik naar de rechtbank stappen om die bomen daar weg te krijgen terwijl het gewoon voorgeschreven is bij de gemeente. Waarom moet ik dan geld geven aan een advocaat.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ze verknoeien nog niet genoeg wetten met hun wetswijzigingen, er kan geen mens meer aanuit! Elke wet is al onbruikbaar en nutteloos geworden door hun opzettelijke geknoei door....tegenstrijdige wetswijzigingen en daar moet de grondwet natuurlijk ook nog aan geloven,dan krijgt de burger pas het slavenstatuut met enkel plichten en helemaal géén rechten of zelfs verweer meer.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Er lijken wel gasten in de politiek bezig die dromen van de jaren 30 van vorige eeuw en wat er toen gebeurde in een gekend land.. Het beste zou zijn terug naar 1 regering 1 parlement met achterban. En al de rest ga een job zoeken in de plaats van geld verspillen. 7 regeringen met hun achterban reken eens uit hoeveel politiek benoemt volk is dat per inwoner ..
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Het zou iedereen vooruit helpen als de N-VA hun confederalisme zou ondersteunen door een becijferde kost van zo een verregaande en draconische operatie en welke de sociale en maatschappelijke gevolgen zullen zijn. Het omvat meer dan het stoppen van de transfers alleen natuurlijk. Het feit dat ze dat niet doen zegt voldoende en is zorgwekkend - zij hebben er zelf geen idee van en daarom blijft het bij slogans,vaagheid en gebral.