© Google Street View

Schot gelost bij overval op nachtwinkel, daders op de vlucht

Twee onbekenden hebben vrijdagavond geprobeerd een nachtwinkel te overvallen in Zwijndrecht. Bij de mislukte overval werd een schot gelost, mogelijk met een alarmpistool.

sare

Rond 23 uur vrijdagavond stapten een vermomde man en vrouw de nachtwinkel aan Dorp-West in het centrum van Zwijndrecht binnen. Ze bedreigden de aanwezige uitbater, een 22-jarige man, met een vuurwapen en eisten de inhoud van de kassa. “Omdat ze gestoord werden door een klant die de winkel binnenkwam, zijn ze zonder buit gevlucht”, zegt commissaris Werner Fabré van de Zwijndrechtse politie.

Bij de mislukte overval loste een van de daders wel een schot. “Het ging niet om een kogel, wel om een losse flodder”, aldus Fabré. “Mogelijk werd met een alarmpistool geschoten.” Niemand raakte gewond bij de mislukte overval, de nachtwinkeluitbater was wel erg onder de indruk van de feiten.

De politie kwam massaal ter plaatse en vanuit Antwerpen werd een snelleresponsteam gestuurd om de gewapende overvallers te vatten. Nazicht in de buurt leverde echter niets meer op. Wel lieten de overvallers in hun vlucht enkele spullen achter. Die zullen onderzocht worden en kunnen misschien tot de identiteit van de man en vrouw leiden. “Onze lokale recherche voert het onderzoek”, zegt Fabré.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER