76 jaar geleden was het -5 graden, nu krijgen we 16 graden

© ss

Komende zondag wordt een maximumtemperatuur van 16 graden verwacht. Dat is zo’n 21 graden warmer dan op de koudste 30 oktober, in 1940. Toen duidde de thermometer 5 graden onder nul aan.

nadb

Op 30 oktober schommelt de gemiddelde dagtemperatuur gewoonlijk rond 13 graden. Daar gaan we komend weekend - net zoals vorig jaar - zo’n 3 graden boven.

Nochtans gaan de temperaturen in oktober normaal sterk naar beneden. Aan het begin van de maand bedragen de gemiddelde dagtemperaturen in Ukkel ongeveer 13 graden. Maar aan het einde van de maand is dat gewoonlijk nog slechts 8 graden. “Het is zeker zacht voor de tijd van het jaar”, klinkt het bij het KMI. “Maar zeer uitzonderlijk zijn de temperaturen van komende zondag niet.”

- LEES OOK. Temperaturen tot 16 graden tijdens (verlengd) weekend -

Uitzonderlijk zouden temperaturen boven 20 graden zijn, zoals op 30 oktober 2005. Toen zijn maxima gemeten van maar liefst 22,4 graden. Een record zullen we dus zondag hoogstwaarschijnlijk niet breken.

De laagste minimumtemperatuur op een 30ste oktober werd gemeten in 1940. Toen was het bibberen bij -5 graden. Daar gaan we komend weekend dus ruim 21 graden boven!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen