Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

PS wil gratis consultaties bij arts en tandarts

De Franstalige partij PS heeft de verkiezingscampagne afgetrapt met haar speerpunten voor de volgende regeringen. De partij wil gratis consultaties bij arts en tandarts, een minimumpensioen na een volledige carrière van 1.500 euro en een verlaagde btw op elektriciteit.

49 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Gratis consultatie bij arts en tandarts, min. pensioen van 1500 euro na volledige loopbaan, verlaagde btw op elektriciteit, een sociaal Europa. Wie kan daar iets tegen hebben? Jammer dat de PS niet vermeld hoeveel de staat kan besparen op dure medische behandelingen door in te zetten op preventie.
  • Tom de clerck

    5 jaar geleden
    Gratis bestaat niet, er is altijd wel iemand die moet betalen. Blijkbaar is er in verkiezingsperiode geld met hopen! Deel maar uit!
  • Erik Vervenne

    5 jaar geleden
    De Vlaming zal het wel betalen.
  • Sabinne Bobinne Steckmachine

    5 jaar geleden
    Sommigen lezen een hoofding en beginnen te keffen als een loopse teckel. Consultaties is enkel kijken. De tandarts kijkt in je mond en wijst de problemen aan. Ja dat mag gratis, en sommige tandartsen doen dat al gratis. Het is een enorme brug naar echt onderhoud in de mond, want tandheelkunde kost veel geld. Een tandarts van een beetje kaliber lokt zo patiënten en zorgt er voor dat minderbedeelden genieten van een hoge terugbetaling.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven, zei mijn grootvader. Het regent in de komende verkiezingsperiode weer dode mussen om de kiezer blij te stemmen;
  1. Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilligers, dat zijn er 12 te weinig”
    PREMIUM
    35

    Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilli­gers, dat zijn er 12 te weinig”

    In Vlaanderen steken 56.000 vrijwilligers (quasi) onbezoldigd hun schouders onder het amateur - en jeugdvoetbal, maar 91% van die clubs heeft nood aan nieuwe mensen om de boel draaiende te houden. Daarbovenop is er ook een tekort aan middelen, waardoor 35% van de clubs een wachtlijst voor nieuwe leden heeft. Voetbal Vlaanderen pleit daarom voor een beter statuut voor vrijwilligers in de sport. “Waarom kan een flexijob wel in een café maar niet in de voetbalkantine?”
  2. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    2

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.