BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Algemene centrale van ABBV keurt loonakkoord af: “Belediging van de werknemers”

Sociaal overlegDe Algemene centrale van het ABVV, één van de grootste afdelingen van de socialistische vakbond, keurt het loonakkoord af. 78 procent van de regionale afdelingen vond het ontwerpakkoord dat eind februari bereikt werd onvoldoende. 

41 reacties

  • jos De Decker

    5 jaar geleden
    Cadeaus voor de bazen en langer werken tegen een lager loon en pensioen voor het plebs. Groot gelijk ABVV. Nu de andere vakbonden nog overtuigen.
  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Brood en andere etenswaren zijn voor iedereen even duur. Alleen de hoeveelheid kan verschillen. Voor sommigen kan het nog ingebracht worden onder de noemer van relatiegeschenken. Deze laatste klagen dan nog het meeste. Hoe meer je hebt hoe minder je kan missen, hoe minder je hebt hoe meer je moet missen.
  • Ceriel Devos

    5 jaar geleden
    Wat hebben we gekregen in ruil voor werken tot je 67 ? Een lager pensioen, lager loon en een taxshift ten gunste van de werkgevers. Tot 67 werken akkoord maar vanaf 55 uitboltempo, max 6 uur per dag werken, nooit later dan 14u30, bedrijven met veel ziekteverzuim de ceo of roofondernemer geldelijk beboeten, 4 dagenwerkweek en heel misschien keert de motivatie van de werknemer Dan terug.
  • johan lefever

    5 jaar geleden
    Gelukkig werken de grote mannen van het ABVV praktisch gratis. Hen kun je alleszins niets verwijten.
  • Patrick Vitalson

    5 jaar geleden
    Het moet maar eens stoppen om met de werkmensen te lachen, respect aub. Er zijn er natuurlijk die tegen de vakbond zijn, maar de milioenen leden bewijzen het tegendeel.