BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van Besien reageert op uitspraak De Wever over ‘yogasnuivers’: “Hij zou beter geen groepen stigmatiseren”

Fractieleider van de Antwerpse groenen Wouter Van Besien heeft in ‘Terzake’ gereageerd op de extra maatregelen die burgemeester Bart De Wever aangekondigd heeft om het drugsgeweld aan te makken. Hij staat achter die beslissing, maar volgens Van Besien moet er ook gewerkt aan preventie. “Wat we niet mogen doen, is bepaalde groepen in de hoek zetten”, reageerde hij op De Wevers verwijzing naar ‘yogasnuivers’.

51 reacties

  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Klopt Dirk Steyaert, het legaliseren zorgt ervoor dat de sector in stand wordt gehouden en vervolgens vergroot. In de landen waar men drugs legaliseert weet men dat er dan een secundair kanaal ontstaat met nieuwere en zwaardere drugs. Het is een utopie te denken dat criminelen stoppen met drugs produceren en dat zal er zeker niet komen door het als een groen product te legaliseren, integendeel.
  • Dirk Steyaert

    5 jaar geleden
    Toch zijn de gebruikers de oorzaak dat de poppenkast blijft duren. Als er geen vraag is naar drugs dan valt alles automatisch stil. Van Besien mag zeggen wat hij wil maar zo is het.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    Dat groene Van Besien eens voor de spiegel gaat staan want hij doet niks anders dan de belastingbetaler stigmatiseren met zijn klimaatevangelie dat bol staat van de leugens en bedrog
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    @william: Zwitserland heeft gelegaliseerd en verstrekt onder controle methadon,hun staatskas vaart er wel bij en van drugscriminaliteit is geen sprake meer! Nu gij! Kom maar eens op met de oplossing?
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Je roeit drugsgebruik en gerelateerde criminaliteit niet uit door gebruikers te straffen en de dealers ongemoeid te laten! Drugs zullen altijd bestaan dus alles legaliseren,zo roei je de criminaliteit uit,verwijder je drugsdealers én heeft de overheid de controle én de miljardenwinsten zodat onze belastingen omlaag en ons inkomen stijgt.Spijtig dat die wil er niet is omdat de politiek voordeel doet bij drugscriminaliteit om ons te bestelen en beknotten.