Direct naar artikelinhoud
Film

Nieuwste Tarantino-film in première op Filmfestival Cannes, bekijk hier de trailer

Once Upon a Time in Hollywood.Beeld RV

De nieuwste film van Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, zal op 25 mei in wereldpremière gaan op het Festival van Cannes. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het is een bijzondere mijlpaal voor het festival, want exact 25 jaar eerder ging Tarantino’s cultklassieker Pulp Fiction er in première.

In 1994 won Quentin Tarantino met Pulp Fiction de Gouden Palm op het  Filmfestival van Cannes en werd zo prompt naar de top van Hollywood gekatapulteerd. 25 jaar later keert de Amerikaanse regisseur terug naar de Zuid-Franse badstad met zijn nieuwste titel Once Upon a Time in Hollywood. De film betekent broodnodige ‘starpower’ voor Cannes, nadat streamingdienst Netflix eerder deze week meldde geen films voor het festival te zullen leveren. 

Once Upon a Time in Hollywood is de eerste film van Tarantino sinds The Hateful Eight uit 2015. De prent speelt zich eind jaren zestig af en volgt tv-acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio). Dalton heeft slechts één succesvolle rol gehad en hij kijkt uit naar nieuw succes. Zijn rechterhand en stuntman heet Cliff Booth (Brad Pitt) en worstelt eveneens met een carrière die in het slop zit.

Once Upon a Time in Hollywood  loopt vanaf 14 augustus in de Vlaamse zalen. 

Nieuwste poster Once Upon a Time in Hollywood met Margot Robbie.Beeld Photo News