De Pretstraat in Antwerpen-Noord, waar eerder deze week een springtuig ontplofte.
Volledig scherm
De Pretstraat in Antwerpen-Noord, waar eerder deze week een springtuig ontplofte. © Marc De Roeck

Antwerpse politie zet ook wijkagenten en buurtnetwerken in tegen drugsgeweld

Nadat vandaag al extra veiligheidsmaatregelen tegen het Antwerpse drugsgeweld van kracht werden zoals meer politie-inzet, mobiel cameratoezicht en identiteitscontroles, gaat vanaf morgen een tweede luik van start. Wijkagenten zullen in Antwerpen-Noord van deur tot deur de aangekondigde maatregelen toelichten en bovendien bewoners aanmoedigen om lid te worden van een BIN, een buurtinformatienetwerk.

8 reacties

  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Eerst schaft de N-VA de straathoekwerkers af zodat er niet de minste voeling meer is met de buurten, en dan moeten ze schoorvoetend opnieuw het systeem van straathoekwerkers invoeren, waarschijnlijk onder druk van de Sp.a-schepenen.
  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    De laatste keer dat ik navraag deed was het aantal leden van het BIN aan de Theaterbuurt in Antwerpen op ongeveer 6à7 duizend inwoners.....68 inschrijvers. Dus ongeveer 1%! Van een succes gesproken....Misschien zijn het er nu wel een 100 tal.....
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Goe gelachen, woon zelf in den "2060".Wij zelfs nog geen wijkagent daar, woon daar 14 jaar. Nog nooit één gezien. Leuk hee ?
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Waar haalt de politie nu zo plots een aantal wijkagenten? Van rijke elitewijken zoals het eilandje? het zuid...?
  • Erik Defour

    5 jaar geleden
    In het begin van de termijn heeft men de wijkagenten weggedaan , nu vlak voor de verkiezingen haalt men ze terug en doet men het af als een genomen maatregel ! Sommige kiezers kan men echt alles wijsmaken !