Het loon van president van Europese Commissiepresident Jean-Claude Juncker zou volgens de PVDA door drie gedeeld moeten worden.
Volledig scherm
Het loon van president van Europese Commissiepresident Jean-Claude Juncker zou volgens de PVDA door drie gedeeld moeten worden. © AFP

PVDA wil lagere lonen voor Europese commissarissen en parlementsleden

Als het van PVDA afhangt, wordt er de komende jaren fors gesnoeid in de lonen van de Europese commissarissen en parlementsleden. Dat is althans de blikvanger in het programma waarmee de extreemlinkse partij naar de Europese verkiezingen van 26 mei trekt. 

60 reacties

  • Johan Planckaert

    5 jaar geleden
    lagere lonen? afschaffen dat postjesparlement! Europa is het slechtste dat ons overkomen is de laatste 25 jaar
  • Gaston Miar

    5 jaar geleden
    Betaal hen evenredig met hun prestaties en het nut ervan. Hun lonen zullen dan sowieso laag zijn.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Barosso had er anders geen moeite mee om als adviseur bij te klussen bij Goldman Sachs nadat ze goed verdient hadden met hun EU clubje aan de Griekenlandcrisis. Wat je zelf regelt doe je beter. En hoe meer het opbrengt hoe beter! Uiteraard geen enkel probleem en perfekt ethisch allemaal .. Wij worden immers geacht te dom te zijn om allerhande orchestraties te snappen???
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Het probleem van de EU is niet zozeer de hoge lonen (die inderdaad wel lager mogen) maar het gebrek aan beslissingsmacht van het Europese parlement en het vetorecht van ieder individueel staatshoofd.
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Thomas en Gilbert, u hebt beiden recht op uw mening, zoals iedereen. Maar dan houdt iedere zinnige discussie hier wel op en hoeft u in feite niet te reageren. En al zeker niet als die parlementsleden en dito commissarissen hun eigen binnenkort nog een keertje loonsverhoging toekennen. Ik kom tot de ontstellende conclusie dat de vooral Vlaamse burger niets leert.