Tijdens de droge zomer vorig jaar werden we opgeroepen om ons waterverbruik zoveel mogelijk te beperken (archiefbeeld).
Volledig scherm
Tijdens de droge zomer vorig jaar werden we opgeroepen om ons waterverbruik zoveel mogelijk te beperken (archiefbeeld). © BELGA

Meer dan 1 Vlaming op 2 vreest een watertekort in de toekomst

Meer dan de helft van de Vlamingen (51,8 procent) maakt zich zorgen om een mogelijke waterschaarste in de toekomst. Dit blijkt uit een peiling bij 1.000 Vlamingen van de ontwikkelingsorganisatie Join For Water. In het bijzonder op deze dag, de internationale Wereldwaterdag, wil Join For Water ons actief doen nadenken over ons waterverbruik.

31 reacties

  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    Door betonering loopt meer en meer water naar de zee. Vroeger drong dit water in de grond. Nieuwe wijken zouden regenwateropvangputten moeten hebben. Iedere geasfalteerde oprit doet water wegvloeien. Ik heb altijd mijn wc en wasmachine op regenwater aangesloten. Ik kon het niet aanzien om drinkwater door het wc te jagen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    En élke dag weer lees ik in de krant waar ik bang voor zou zijn of wat ik wil...ze hebben daar nogal ne kristallen bol, amai! Nu ga ik mijne (diesel/bedrijfs!)wagen nog gauw es wassen voor ik lees dat er geen water meer uit mijne regenput komt!
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Jhon Nelis,het hele productieproces van koffiebonen tot afgewerkt product is de verklaring waarom zoveel water nodig is.Dat is ook zo bv voor rood vlees,maar ook voor niet eetbare zaken als 1 t-shirt enz..
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Zoals steeds vinden veel mensen dat het ONS wel niet zal treffen. Dat het alleen maar geldt voor ontwikkelingslanden, dat de wetenschap er wel iets op zal vinden, dat het allemaal flauwe kul is of dat het een probleem is van onze kinderen. De wetenschap heeft het moeilijk in een tijd dat iedereen denkt dat hij het allemaal beter weet.
  • Tom de clerck

    5 jaar geleden
    Watertekort? Er stroomt dagelijks miljoenen liters naar de zee. Misschien eens tijd om te bekijken waar het water van Parijs in de zomer vandaan komt! Zij hebben dit wél voorzien!