E-nummers in ons voedsel, moeten we ze vermijden of niet?
Volledig scherm
PREMIUM
E-nummers in ons voedsel, moeten we ze vermijden of niet? © Shutterstock

Wat is bewerkt voedsel en is het echt zo slecht voor je?

E-nummers, de hulpstoffen die worden toegevoegd aan ons voedsel, zitten al een tijdje in het verdomhoekje. De boodschap van talloze boeken en blogs is dan ook om bewerkt voedsel te mijden. Jij en je ­lichaam zouden er als herboren uitkomen, met meer energie, minder hoofdpijn en een sterker immuunsysteem. Maar wat is bewerkt voedsel eigenlijk? En is het echt zo’n troep?

3 reacties

  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Granen zijn niets meer van de granen van 100 jaar geleden. Genetisch gemanipuleert. Bloem daarvan is aangevuld met synthetische stoffen en zorgen voor glutenintoleranties. Melkprodukten zitten in hetzelfde vaarwater, zeker koeienmelk, waar wij niet tegen kunnen. Dan nog de slechte suikers, waar wij aan verslaafd zijn. De mens moet selectief zijn in wat zij eet en kiezen wat het minst schadelijk is.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Al wat we tegenwoordig eten is ofwel bewerkt met gif of verpakt in gas. Boontjes die van Zaïre komen en goedkoper zijn dan die van België, hoe zou dat toch komen? Meestal zijn ze nog lekkerder ook. Groenten worden soms weken of maanden in frogo's bewaard.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    het is een illusie te denken dat je aan onbewerkt voedsel KAN geraken, tenzij je het zelf kweekt. verse groenten zijn al bewerkt door de gebruikte stoffen op het veld etc.